Innovatie projecten
Het Innovatielab ondersteunt (zorg)professionals en patiënten die vooruitgang willen creëren op verschillende thema’s.
VR-bril helpt ontspannen bij bloedafname
Even ontsnappen naar een andere werkelijkheid. ‘Daar, een uil’, wijst Fedde (3) naar boven. Bij servicepunt Bloedafname zetten medewerkers sinds kort een virtual reality bril in. Dit wordt positief ontvangen, ook door Fedde en zijn moeder Sharon.
Wearables ontrafelen thuissituatie
In de gezondheidszorg neemt technologie een steeds grotere plaats in. Het Deventer Ziekenhuis staat open voor innovaties en benut kansen die de kwaliteit van de gezondheidszorg verbeteren. Daarvoor zijn pilots, projecten en onderzoeken nodig. In samenwerking met het Innovatielab van het Deventer Ziekenhuis gaat het Paramedisch Centrum de inzet van zogenaamd wearables nader bestuderen.
Speelse innovaties bij Kindergeneeskunde
De afdeling Kindergeneeskunde van het Deventer Ziekenhuis staat open voor nieuwe technologieën en innovaties om zorg op afstand te verlenen. Het Wetenschapsbureau is bezig met medisch wetenschappelijke onderzoeken die de gezondheidszorg voor zowel patiënten en ouders, als voor medici vergemakkelijken. Op dit moment onderzoekt het Deventer Ziekenhuis 2 nieuwe technologische toepassingen voor kinderen, namelijk de zorgrobot Maatje en de Spiroplay app.
Wetenschap en innovatie: twee kanten van één medaille
Een schier eindeloze reeks aan technologische ‘innovaties’ trekt dagelijks aan ons voorbij. Ook in de zorg. Nieuwe apps, inzet van Artificial Intelligence (AI), hippe tech tools, zorgrobots….
Thuismeten bij hartfalen
Met de een app voor thuismeten kan de verpleegkundig specialist hartfalen op afstand mee kijken naar uw gezondheidssituatie.
Elektronische pijnbehandeling gemakkelijker op afstand te regelen
Eén van de methoden die het Pijncentrum van het Deventer Ziekenhuis bij patiënten met chronische pijn toepast, is het implanteren van een neurostimulator. Dit is een soort pacemaker die de zenuwen in het ruggenmerg min of meer moduleert en de pijnsignalen naar de hersenen een ander gevoel meegeeft. De patiënt voelt minder pijn. Dit systeem wordt al zo’n 20 jaar toegepast, maar sinds kort hoeft de patiënt voor controles en aanpassingen niet meer naar het ziekenhuis. Via een nieuwe, innovatieve technologie kan de instelling van het systeem op afstand via een online verbinding worden aangepast.
Magazine Vooruitgang
Wil je op de hoogte blijven van alles wat het Innovatielab beweegt of in beweging heeft gezet? Meld je dan aan voor ons digitale magazine waarin we je aantal keer per jaar informeren over de laatste innovatieve nieuwtjes, projecten en events.